Manapság már minden tini a neten tölti idejének nagy részét, és talán jobban és komfortosabban is mozognak ott, mint a legtöbb felnőtt. A közösségi oldalak világa beszippantotta őket, rengeteget szerepelnek, fotóznak, videóznak magukról. Nyilván, mikor arra gondolunk, hogy egy tini a neten, ez jut eszünkbe, pedig vannak teljesen eltérő esetek is.

Van egy kislány, aki nagyon híres lett Amerikában egyedi internethez való hozzáállása végett. Ő is ugyan olyan hagyományosan kezdte, mint bármelyik másik tini lány, elkezdett kisebb videókat és sok-sok képet feltölteni magáról, de az ő sorsa másképpen alakult, mint elődeinek. Mivel nagyon hamar nagy népszerűségre tett szert, és elkezdtek rajongani érte, igény támadt az ő arcával és nevével ellátott ajándéktárgyakra. A kislány annyira nagy érzékkel közelítette meg az internetet, hogy tutorial videókon keresztül megtanulta a webáruház készítés rejtelmeit, és elkészítette saját portálját, ahol maga árulta a saját kézzel készített tárgyait. Olyan profi munkát végzett, hogy egy hónap alatt elképesztően nagy bevételre tett szert. A szülei bankszámláját adta meg az oldalon, és a szülők nagyon meglepődtek, mikor indokolatlanul utalások érkeztek a számlára. Mire kiderítették, hogy mi történt, addigra már több száz dollár érkezett, és nagy kalamajka lett belőle, hiszen a gyerek nem teljesen volt vele tisztában, hogy a tevékenység, amit végez, az eredetileg adóköteles.

Végül a szülők meglátták ebben a lehetőséget, céget alapítottak, és tovább árulták gyermekük termékeit. Hivatalos közleményük szerint a pénzt nem költik el, a gyerek főiskolai tanulmányaira teszik félre.

Időről időre felröppenek hírek ilyesfajta csodagyerekekről, azonban erre a témára levetítve, mielőtt bárki is elkezdene ezen a bizniszen gondolkodni, a webáruház készítés nem egyszerű feladat. Nagyon sok módja van, egy ilyen vásárlási felület kialakításának, és folyamatos üzemeltetésének. Ha még is ez lenne a célunk, jobb, ha az ilyen tevékenységet egy ezzel foglalkozó cég kezébe adjuk. Ilyenkor az igényfelméréskor teljes körűen felmérik, hogy mik az igényeink, és milyen módon lehet ezt a legtökéletesebben kivitelezni.

Lényegében megállapíthatjuk, hogy a kislány nagy dolgot hajtott végre, és minden tiszteletünk az övé. Elismerésre méltó, mikor egy ember, pláne egy gyerek nem a rövid, egyszerű utat választja, hanem hajlandó tanulni, fejlődni, és maga kemény munkájával pénzt keresni.

Le a kalappal a szülők előtt is, akik szinte azonnal lereagálták a helyzetet, és komoly üzletté alakították a gyermeki próbálkozást, biztosítva ezzel a gyerek jövőjét, és nem letörve ambícióit.

Kíváncsian várjuk a folytatást!