Van egy kedves vidéki nagybácsim, akit nyaranta rendszeresen meglátogatok, és pár napot nála töltök ilyenkor. Igazi régimódi bácsika, ha nála vagy olyan érzés, mintha kicsit megállt volna az idő körülötte, és újra egy negyven évvel ez előtti világba csöppennél. Ragaszkodik a régi dolgokhoz, és szokásokhoz, és amennyire lehet, próbálja őket a mai rohanó világba beilleszteni.

Egy praktikus élet

Sok minden van, amit ő megpróbál ugyanúgy megtermelni és elkészíteni, mint régen. Ezeket a dolgokat, mi mind már készen vásároljuk meg, persze a közelében sincsenek annak, ami otthon házilag készül. Igazi jó gazda az öreg, kicsi baromfiudvar, veteményes, gyümölcsös, minden van, ami kell ahhoz, hogy őt ellássa.car-210621_640

Van, ami felesleges

Nagyon szeretek nála lenni, látom ilyenkor, mennyire egyszerűen is lehetne élni, és mennyi felesleges dolog van körülöttünk, aminek a hiányát nem is éreznénk igazából, ha nem is lennének. Csak hozzájuk vagyunk szokva, és úgy gondoljuk, megállna az élet nélkülük, pedig dehogy! Néhány ilyen békében és nyugalomban eltöltött nap, minden felesleges kütyütől mentesen, mindenkinek járna. Ezután biztos más szemmel látnád a világot te is.

Kellemes emlék

Idén nyáron is meglátogattam a nagybácsimat, és ugyanaz a légkör fogadott, mint máskor. Délutánonként a kedvenc idő töltésünk volt még a barkácsolás, amihez egy kényelmes kis műhelye volt. Szeretett mindent megjavítani, ami még használható dolog volt. Szép rendben sorakoztak a polcokon a különböző régi szerszámok, amiket már szinte évtizedek óta használt. Sokukról fogalmam sem volt mire való, hiszen nem mai darab volt egyik sem. A nagybácsim azonban mindegyikhez tudott valami történetet fűzni, hiszem sok régi emlék köti össze őket velük.

Egy modern szerszám

Először fel sem tűnt a műhely sarkában álló, öreg motorocska, hiszen régebben nem volt ott, nagybácsim új szerzeménye .Aztán szó nélkül mesélni kezdett róla, honnét, hogyan jutott hozzá…Egy régi barátjáé volt, aki már nem használta, így ő pedig megvette tőle. Ezen nem is csodálkoztam igazán. De tudjátok mi volt a motor mellett? Amit a bácsi azonnal dicsérni kezdett, hogy milyen praktikus, és okos kis találmány, hiszen neki ilyen sose volt még! Hiába új dolog, de mennyire jó! Nem volt más, mint egy vadonat új motoremelő!