Mivel közeledett a születésnapom, ahogy beléptünk a nyárba, esedékessé vált a szokásos éves születésnapi bulim megrendezése is. Mivel a 16. életévemet töltöttem be, azt szerettem volna, ha a szokásos torta – lufi születésnapi zsúr helyett valami különlegesebbel ünnepeljük meg ezt az alkalmat. Édesanyám is beleegyezett ebbe, úgyhogy kezdődött a tanakodás, hogy hogy s mint szervezzük meg a szülinapi bulimat.

Mivel július közepén születtem, szerencsére az idő általában kedvező a szabadtéri programokhoz. Az elmúlt években ezen okból volt már kerti sütögetős partim, illetve medencés bulim is. Nem szerettem volna ugyanezeket megismételni, valami teljesen újjal akartam előrukkolni a barátaim, családtagjaim számára.

csapatépítő játékok

Anyukámmal néztünk tévét az egyik délután, amikor is leadtak egy reklámot, ami egy balatoni vitorlás hajó bérléssel foglalkozó cégről szólt. Egymásra néztünk, és rögtön tudtuk, hogy megtaláltuk, amit kerestünk. Van egy olyan szolgáltatásuk, aminek keretein belül az egyik vitorlás hajójukon szerveznek születésnapi bulit az ügyfélnek. Lehet ez fél napos vagy egész napos program is. Ami nekem nagyon tetszett, az az volt, hogy a rendezvény nélkülözhetetlen eszközei, a csapatépítő játékok is benne voltak az árajánlatban. Szerintem nem csak munkahelyi csapatok számára fontosak ezek a szórakoztató játékok, hanem például baráti társaságok számára is, mint jelen esetben az enyém.

Egy olyan vitorlás hajóra esett a választásunk, ami 6 és 10 fő közötti létszám befogadására alkalmas. Ez ugyan nem lenne elég ahhoz, hogy minden családtagomat meg tudjam hívni a kirándulásra, de úgy döntöttünk anyukámmal, hogy a 16. születésnapomon csak a barátaimmal fogok ünnepelni. A tágabb családnak pedig majd szervezünk egy olyan kerti sütögetős partit, amit minden évben szoktunk, így a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad.

Végül az egész napos szülinapi buli szolgáltatást választottuk, ami tartalmaz egy ajándék üveg pezsgőt, egy vacsorát egy kiváló étteremben, születésnapi tortát az ünnepelt számára, és strandeszközöket, amiket bárki kedvére használhat. Ennek nagyon örültem, mert a barátaimmal mindannyian nagyon szeretjük a strandjátékokat. Amikor valami ilyesmit játszunk, mindig nagyon jól összekovácsolódik a csapat, igazi csapatépítő játék szerepük van. A kedvenceink a strandröplabda, amit a hajón sajnos nem tudunk játszani, de nagyon szeretünk labdázni a vízben, amire a Balatonban lehetőségünk is nyílt.

Amikor eljött a születésnapi buli napja, szerencsére az idő tökéletes volt ahhoz, hogy egy vitorlás hajóval nyakunkba vegyük a Balatont, és élvezzük a kellemes nyári meleget. Óriási meglepetés volt számomra, hogy a barátaim anyukám közreműködésével készítettek nekem egy kis videót az elmúlt 16 évem képeiből, amit a hajón le is vetítettek. Nem volt más dolguk, mint egy pendrive – ot hozni magukkal, hiszen az LCD TV a hajón alaptartozéknak számított, ahogyan azt előzetesen megtudakolták a videó készítői. Nagyon meghatódtam a barátaim kedvességétől, már csapatépítő játékok nélkül is éreztem, hogy nagyon szerencsés helyzetben vagyok.

Kaptunk jó néhány strandlabdát, matracot, és még néhány vízi játékot, amelyekkel minden korosztály nagyon jókat tudott játszani. A barátaim teljesen el voltak képedve a különleges születésnapomtól, azt mondták, hogy ezt a július közepi napot egyhamar biztosan nem fogják elfelejteni, hála nekem és édesanyámnak. Ugyanezt azonban elmondhatom én is, hiszen a program mit sem ért volna a baráti társaságom nélkül. Nagyon örültem, hogy ezt a szolgáltatást választottuk, és hogy a szokásos éves családi összejövetel mellett sikerült egy kis változatosságot csempésznünk a szülinapom megünneplésének módjába.