A lányom most 16 éves, minden érdekli, ami újságírással kapcsolatos. A suliújságban is rendszeresen ír, ez irányú tervei vannak a jövőre nézve. És meg kell mondjam nagyon jól megy neki, mindenben támogatjuk őt a férjemmel, hogy az álmait, vágyait meg tudja valósítani. Modern gyerek lévén, nem csak a nyomtatott újságokban jelennek meg írásai. Bár talán ezeket jobban szereti, a kézzelfogható papír tapintás és az, hogy elrakja magának a nyomtatásban megjelent műveit, na annak van varázsa. De hát halad a korral és nemrégiben létrehozott egy hírportált, és az ő kortársait érintő problémáiról, valamint arról ír, ami éppen egy 16-17 éves tinit érdekelhet. Legyen az buli, trend, suli, külön foglalkozások, szakkörök, de egy – egy lelki témát is érinteni szokott. A visszajelzésekből úgy tűnik, hogy ahogy és amiről ír, azt nagyon is szeretik. Olvasottsága egyre nagyobb, ahogy a barátai és azok barátai is megtudják, hogy létezik egy ilyen oldal. Ahogy lányunk egyre jobban belejön az írásba, úgy születnek egyre jobb cikkek, mindig sikerül neki egy témát több szemszögből megfognia, hogy ne legyen túl unalmas a kortársai számára. Mostanában kedvenc műfajai közé tartozik a portré írás, és az interjú készítése. A portrét azért szereti, mert úgy írhat más emberekről, ahogy ő látja őket, milyen érzések és tapasztalatok kerítik be egy – egy személyiséggel kapcsolatban. Az interjúval még most ismerkedik és megkért, hogy legyek az első alanya. Csodálkoztam is, hogy miért pont én és mi lesz a téma – vetült fel bennem a kérdés. Nem másról szeretett volna írni, mint amit még egy tini nem érezhet fontosnak, nem tartja úgy, hogy megfogadható lenne, az nem más, mint az anyák tanácsa.

El is gondolkodtam, hogy anno én mit nem fogadtam meg anyámtól, amit a mostani fejemmel már megtennék, és jó példával, tanulsággal szolgálhatna a lányom cikkeit olvasó fiataloknak.

Ez pedig nem más mint a fog és szájápolási rutin, minden napos betartása. Nagyon jó példával szeretnék járni, mivel nagyon friss a tapasztalatom, ezért szívesen megosztottam a lányommal és az olvasóközönségével is, hogy milyen procedúra, ha az embernek elromlik a foga, és fogorvoshoz kell járnia huzamosabb ideig. Az anyám mindig mondta, hogy minden nap legalább kétszer mossak fogat, de lefekvés előtt mindenképpen. Akkor lázadó tinikként nem érdekelt, most 50 éves fejjel már tudom, milyen igaza volt anyámnak, hogy a megfelelő szájápolás mennyire fontos.

Ennyi idősen lett egy menthetetlen fogam. Ennek a fognak az implantátummal való pótlását gondoltam megosztani a tini közönséggel. Éreztem, hogy valami nem stimmel a fogammal, tömött is volt és már mintha egy hajszál repedés is feltűnt volna rajta.

Ezért gondoltam keresek egy fogorvosi rendelőt a lakásunkhoz közeli helyen. Az interneten keresztül találtam is remek fogorvosi rendelőt. Az oldaluk rögtön megtetszett, rendkívül sokat írnak egy – egy kezelésükről, nagyon jól lehet tájékozódni, arról, hogy mivel is foglalkoznak. A rengeteg leírásnak köszönhetően könnyen el lehet dönteni, hogy ez a rendelő, minden olyan beavatkozást végre tud hajtani, ami számomra szükséges. Nagyszerű módon szemléltetve a beavatkozások menetét, a gyógyulási folyamatokat, még tanáccsal is ellátva az oldalra látogatókat. Ami pluszt jelentett számomra az az a szolgáltatásuk, hogy az oldalra lépéskor egy chat ablak ugrik fel, hogy a doktornőtől lehet kérdezni, és remek tanácsokkal és segítséggel látja el az érdeklődőket. Fantasztikus ez az újításuk, máshol tényleg ilyennel még nem találkoztam. Ez a szemlélete a rendelőnek, hogy mindent a páciensekért, ez engem megvett. Nagyon pozitív dolog, hogy ennyire beteg orientáltan kezelik a leendő és már hozzájuk járó embereket.
Miután az oldalon tájékozódtam, és szimpatikusnak találtam a rendelőt, telefonszámot kerestem hozzájuk, és időpontfoglalás céljából fel is hívtam őket.

Nagyon kedves és segítőkész női hang szólt a vonal túlsó oldalán. Felvázoltam számára, hogy milyen problémám lenne és milyen tüneteket tapasztalok az egyik fogamnál. Az asszisztens nagy kedvesen, minden kérésemet előtérben tartva keresett számomra egy szabad időpont, mely nekem is megfelelt. Nagyon jó, hogy ilyen rugalmasan tudták kezelni az időpont foglalásomat, így nem kellett a vizsgálat miatt szabadságot kivennem, hanem sikerült munkaidő után időpontot találni, a telefonálásomtól számolva nem is annyira távoli időpontban.

Ez is nagyon tetszett, hogy egy fogászati jelen esetben első körben egy konzultációra nem kellett heteken várnom, hanem már azon a héten munkaidő után tudtam is menni.

Amikor megérkeztem, egy csúcs modern rendelő fogadott, ahova bármily furcsa is jó volt belépni. A félős mivoltomból adódóan, némileg bátortalanul érkeztem, de az előtérből áradó kellemes környezet nyugtatóan hatott rám. Vártam, hogy a rendelő részbe mehessek. Amint szólítottak, ez pontban akkor történt, amely időpontra szólt a foglalásom, nem kellett várakoznom, szoronganom, hogy mikor is következem én, hanem pontban a foglalt időpontban be tudtam menni.

A doktornő mindvégig nagyon kedves volt és segítőkész, minden egyes mozdulatából látszott az évek és a rutin, nagy szakértelemmel bír. Ami pedig a rendelő felszereltségét illeti, az valami hihetetlen volt, új, csúcs modern gépekkel szolgálják a pácienseik kényelmét.

Miután megnézte a doktornő a fogam, sajnos nem biztatott sok jóval, egy panoráma röntgenre küldött el, hogy meglássa, mivel is állunk szemben. Miután elkészült a röntgen, beigazolódott a doktornő sejtése, hogy az az egy fogam menthetetlen. Átbeszéltük, hogy most mi is a teendő az implantátum mutatkozik a legjobb megoldásnak. Ez egy olyan kis fog, melyet csavarral rögzítenek az állkapocsba, természetesen a régi rossz fog eltávolítása után. Úgy gondoltam, hogy az implantátum a legjobb választás, elfogadtam doktornő javaslatát. Kihúzta a régi, fájó, rossz fogam és a gyógyulási idő után, miután a régi fogam helye begyógyult kezdődhetett az implantátum helyének kialakítása.

A fog helyére egy kis csavart fúrt be, mely gyógyulása után rácsavarta az egy szem fogimplantátumot. Ez az implantátum tökéletesen illik az eredeti fogaim közé, direkt egy színvilágilag is az eredetikhez egyezőt választottunk a doktornő segítségével. Nem csak az állagmegóvást, a helyes rágást és emésztést tartják a rendelőben előtérben, hanem azt is, hogy a pácienseik a választott implantátummal esztétikusan is meg legyenek elégedve, büszkén tudják azt viselni, ne okozzon gondot a mosolygás.

Én nagyon meg vagyok elégedve az elkészült fogammal, akár a rágást nézem, akár azt, hogy a mosolyom, mintha a régi lenne, észrevétlenül beleilleszkedik a többi fogam közé az implantátumom. Nagyon örülök és hálás vagyok a doktornőnek, hogy rá és a rendelőre találtam, szakszerűségük és a szuper rendelői környezet sokat segít abban, hogy az ember bátran érkezzen hozzájuk. Csodákra képesek és ezt bátran mesélem és a rendelőt tiszta szívvel ajánlom mindenkinek. De ami a tanulság, hogy mindenfajta fogápolási metódus nagyon fontos, hogy az eredeti fogak épek tudjanak maradni. Megéri anyáinkra hallgatni.