Én nem is gondoltam, hogy a gimnázium ennyire izgalmas lesz. Persze, olvastam sok könyvet róla, és a szüleim meg a barátok is mondták, hogy nagyon érdekes és meghatározó időszak, de azért még sem gondoltam, hogy ennyire!

Mikor nyelvi tagozatra iratkoztam be, akkor már nem titkolt szándékom volt, hogy szeretnék utazni. Sokat és sok felé. Szeretném látni a világot, megismerni új embereket, új kultúrákat, hogy szélesedjen a látóköröm és tanuljak, hogy majd ezeket az információkat az életemben fel tudjam használni. De ezek későbbi tervek voltak, arra gondoltam, hogy majd az egyetem alatt lesz erre lehetőségem, erre kiderült, hogy a gimnázium, amibe beiratkoztam, már a tanulmányok során, az első félévtől szervez külföldre tanulmányi utakat. Azt sem tudtam, hová legyek a boldogságtól, mikor ez kiderült! Én, ennyi idősen, félévente el fogok jutni egy külföldi országba? Ez maga a csoda! Csak egy kicsit attól féltem, hogy mi lesz, ha anyáék majd nagyon féltenek, és nem akarnak elengedni, de szerencsére ők is örültek, ebből sem volt probléma! Ők is úgy gondolták, hogy ez nagyon is előnyömre válhat, sokat tanulhatok belőle, és szívesen támogattak benne.

Szükségem is volt rá, mert az esetek többségében repülővel megyünk, és ahhoz szükséges a felszerelés. A legfontosabb, amire szükségem volt, egy jó minőségű és megfelelő méretű kabin bőrönd. Mostanában sokat hallani róla, hogy a fapados légitársaságok folyton változtatgatják a poggyász szabályzatot, ezért nagyon is utána jártam, és pontosan megtudtam, melyik az a kis bőrönd, amit mind a két társaságnál fel lehet vinni a fedélzetre. A méreten kívül pedig más elképzeléseim is voltak! Ha ilyen sűrűn fogunk utazni, mindenképpen fontosnak tartottam, hogy 4 kereke legyen, mert azzal sokkal könnyebb közlekedni, és biztosan nem borul fel. Az is fontos volt, hogy nagyon strapabíró anyagból legyen, mert ugyan nem kell majd feladnom elvileg, de mostanában olvastam azt is, hogy egyes légitársaságoknál mégis elvehetik, és nagyon örülnék neki, ha egy ilyen alkalommal nem törne össze, nem esne baja a cuccaimnak.

A minőségen kívül pedig szenteltem egy kicsi figyelmet az esztétikumnak is, szerettem volna, ha szép is a kabin bőrönd, nem csak praktikus. Sokat kutakodtam utána, és rá is találtam a tökéletesre a Bagbox oldalán. Valami elképesztő kabin bőrönd választékuk van, és a sok közül meg is találtam a tökéleteset. Ráadásul nem csak a két legismertebb fapados társaság, hanem szinte mindegyik társaság felengedi a fedélzetre.  Hát nem szuper?

Azóta már egyszer volt is alkalmam kipróbálni, és maga a csoda az a kis guruló ruhatároló. Jobbat nem is választhattam volna. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy milyen jó érzés ezzel a menő bőrönddel vonulni. Már alig várom a következő utazásokat!