Nem tagadom, nagy rajongója vagyok a Bluetooth technológiának. Szeretem, mert olyan modern, mikor kábelek nélkül is működik valami! Már nem nagyon emlékszem arra az időre, mikor “bedugós internetünk” volt, de valahogy még mindig rá tudok csodálkozni a vezeték nélküli technológiára. Tizenéves koromra kész nagymama lettem.

Van egy Ajándék Varázsló oldal, amit használni szoktam, ha valakinek ajándékot szeretnék venni. Van rajta egy kereső, amivel be lehet állítani, kit akarunk meglepni. Lehet választani, nemet, kort, meg azt is, hogy mi érdekli az illetőt. A végén meg lehet mondani, mennyi pénzt szánunk a vásárlásra, aztán az oldal ad ötletet.

Vannak rajta cikkek is, ott találtam ezt:

ajandek.varazslo.hu/blog/item/bluetooth-os-okos-eszkozok-mindenkinek

Innen jött az ötlet, hogy a következő születésnapomra én is okos eszközt, egy fitnesz karkötőt kérjek magamnak. A kütyüt össze lehet hangolni a telefonommal, így követni tudom, hogy aznap hányat léptem, menyit aludtam, vagy hány kalóriát égettem el. Bónuszként az óra jelez, ha SMS-t kapok, vagy ha valaki ír nekem a chat-en. Ez azért jó, mert egész nap a táskámban lehet a mobil, de ha anyukám hív vagy ír, azt mindig meglátom.

Ez adta az ötletet, hogy más Bleutooth-os dolgokat is kipróbáljak. Először egy hangszórót vásároltam, ez nagyon jó döntés volt. Fel lehet tölteni akkumulátorral és ki tudom rá játszani a Spotify-t, ha megyünk valahová. Az a baj, hogy apu folyton lenyúlja, mert rossz az autórádiója, és így tud a kocsiba is zenét hallgatni. Egyszer fog tőlem kapni egy sajátot.

Azóta a mamának is vettünk egyet, mert szeret énekelni a zuhany alatt. Vízállót vásároltunk. Elnyomja, ha megint kornyikál.

Apu eleinte nem volt oda az ötletért, hogy az internetről rendeljünk ilyesmit, de soha semmi baj nem volt ezzel. Ezej az Ajándék Varázslós webshopok tök jók. Eddig minden szabályosan, garanciával, mindennel érkezett.

Szerencsére azóta a szüleim is ráéreztek a technika ízére, úgyhogy anyu már a telefonjáról is tud nyomtatni – olyan gépet vettünk, amelyik, természetesen Bluetooth-szal működik.

A fitnesz karkötőmre egyébként az egész család rácuppant. Az unokatesóm is vett magának egyet. Nekik már van két gyerekük, ők meg gyerekórát kaptak, ami mindig mutatja, hogy merre járnak. Szerintem nagyon menő. Van rajta pánikgomb is, ha eltévednek, hívhatják a szüleiket. Sőt, telefonálni is lehet rajta. Bárcsak lett volna ilyen akkor, amikor én voltam 8 éves!

Szerintem az okos eszközök nem csak érdekesek, de szórakoztatóak is. Ha tiniknek kellene ajándékot ennem, biztos ezt választanám. Aki nem hiszi, nézze meg az Ajándék Varázslót. Egy tininek mindig igaza van. Különben hiszti!