Gyereknevelés nem egy sétagalopp világosított fel az állapotosságom első szakaszában édesanyám és ez nem is lett másképpen mire a gyerekeim elérték a 12- 15 éves korukat. A kamaszkor és tini élet egyre korábban elérkezik, korábban szeretnének felnőttek és önállóak lenni, mint az én időben a fiatalok. És igen ez a legrosszabb, amit egy szülő tehet a tini gyerekével, hogy azzal példálózik, hogy bezzeg az ő idejében ez másképpen volt. Számos szakember írásából kiderül és jómagam is járok különböző ehhez a témához kapcsolódó előadásokra, nem csak azért mert rendkívül aktuális számomra a tinédzserkori gyerekek lelki fejlődése és nevelése, hanem mert maga a téma is rendkívül izgalmas. A saját gyerekeimen is azt tapasztalom, hogy a felgyorsult világ, az információk özönlése mennyire befolyásolja őket. Több inger és információ éri már őket, azzal, hogy állandó jelleggel az interneten böngésznek tartalmakat. Ezáltal jobban informáltabbak is lesznek, de sok olyan ingér is éri őket, melyekre még nem kimondottan vannak felkészülve, érettség tekintetében.

Sok szülő nem tud ezzel, és a tinédzser gyerekével mit kezdeni, inkább rá hagyják, ezekből talán még a szakértők sem bizonyították, de viselkedésbeli és társadalomba való beilleszkedési gondjaik lehetnek. Érdemes szakember véleményét kikérni, hogy merre is terelgessék a szülők gyermekeik életét. Én is azért olvasok ehhez a témához köthető írásokat, de jelen pillanatban két fő érdeklődési köröm van a gyermek lélektanon kívül az elektromos fűtés.
Az elektromos fűtés vélemények olvasása, értékelése a napom pár százalékát teszi most ki, így a lakásfelújítás kezdetén. Azt tudtam, hogy valami energiatakarékosat és nagyon modern, korszerű, sőt inkább a korát meghaladó fűtési rendszert szeretnék beszereltetni. Az interneten keresztül számos helyre eljutottam, de egyik sem tűnt annyira hitelesnek és számomra elfogadhatónak az elektromos fűtés vélemények tekintetében. Egyiket sem tudtam úgy elképzelni, hogy a valós képet mutatják, de a végső elkeseredésem előtt, szerencsémre megtaláltam azt az oldalt, ahol nem csak remek véleményeket, de leírást is találok az elektromos fűtésekről. Ugyanis az elektromos fűtéseknek többféle változata és felszerelhetősége van, ami engem is meglepett. Nagyon jól le van írva az oldalon, hogy hogyan is kell lemérni az elektromos fűtéssel ellátni kívánt területet.
A meglepő számomra az volt, hogy a cég nem csak elektromos padlófűtéseket szerel be, de falra és mennyezetre is ugyan ezzel a technológiával dolgozik.
Mivel az elektromos fűtésről csak jót olvastam, el is határoztam, hogy ez lesz az én új fűtési rendszerem, már csak az volt a kérdés, hogy melyik válfaját választom. Nagyon korrekten fel voltak vázolva az oldalon a fűtés előnyei, miszerint a sugárzó hőt használja a technológia. Nem a levegőt melegíti fel, hanem a szobában található tárgyakat. Úgy kell elképzelni, mint ha télen a napra állnánk, és akkor a nap sugarait sokkal melegebbnek érezzük a komfort érzetünk megnő, úgy gondoljuk, hogy a levegő melegebb, de amikor beállunk az árnyékba hidegebbnek érezzük a hőmérsékletet, közben ugyan annyi a hőfok, mint amikor a napon álltunk.
Ilyen és ehhez hasonló szuper véleményeket és leírást találtam, és tudtam, hogy a lakásomnak erre a fűtésre van szüksége. Ezért tovább is haladtam a remek oldalon, mivel azt is szerettem volna tudni, hogy hogyan rendelhetem meg és hogyan kerül beszerelésre az elektromos fűtésem. Szerencsére az oldalon nagyon könnyen ki tudtam igazodni, jól áttekinthető, nagyon érdeklődő barát a szerkesztése. Megtaláltam azt is, hogyan kell lemérni a lakást, ahhoz, hogy pontos négyzetmétert tudjak leadni az árajánlatkéréskor. Azért fontos a pontosság, mivel az amorf fűtőszálak, melyekkel a cég dolgozik, és ez az elektromos fűtési rendszer alapja, fél, illetve egy méteres részekre van osztva, ezen amorf fűtőszálakat nem lehet sem hajlítani, sem elvágni, mert akkor elszakadna az a belső rendszer mellyel működnek. Ennek tudatában kifejezetten odafigyeltem, hogy tényleg nagyon pontosan mérjek, az oldal annyira sok segítséget ad meg a leendő vásárló számára, hogy mit és hogyan kell mérni, kifejezetten felhívják azon érdeklődők figyelmét, hogy mit is kell kihagyni a méréskor, ilyen például a beépített szerkény, zuhanytálca vagy a beépített kád. Ezen területek kihagyásával, pontos négyzetméter méretek megadásával, és egy hozzávetőleges alaprajz elkészítésével, mely mutatja, hogy találhatóak az ajtók árajánlatot kértem. Az oldal korrekten felvázolja és leírja, hogy amint az érdeklődők megadták a paramétereket a háznak, lakásnak ezzel árajánlatot kértek, hogy ők az árajánlatot egy napon belül megküldik. Szinte hihetetlen volt számomra ez a vállalásuk, de úgy voltam vele, hogy lássuk, megérkezik -e egy napon belül az elektromos fűtésrendszeremre az árajánlat, és lássak csodát tényleg így történt. Majd egyik ámulatból a másikba estem, hogy nem csak nagyon kedvező árajánlatot kaptam az elektromos fűtésre, hanem a cég garantálja azt is, hogy ez az árajánlat, amit most megadtak, ez marad a munka elvégzését követően is, miután leszállításra és beszerelésre került a rendszer, nincsenek járulékos költségek, sem utólagosan felmerülő kiadások, az összeg mindvégig ennyi fog maradni.

Ez egy vevőnél sosem elhanyagolható kritérium, hogy mennyi lesz a végösszeg, és mennyi lesz a kiszámíthatatlan költség, de ennél a cégnél nincs ilyen.
Az elektromos fűtések vélemények topikjában az oldalon, minden olyan tévhitet megcáfolnak, illetve tájékoztatnak, amire a megrendelőnek szüksége lehet. Ilyen volt az is, hogy az elektromos fűtés karbantartása nagyon egyszerű, sőt szinte nincs is mivel, ez egy zárt rendszer, melyen majd padló lesz, nagyon időtálló technológia.
Engem minden szavuk megnyugtatott, valamint az árajánlatban is remek összeg szerepelt, nem is volt kétségem, hogy meg fogom rendelni az elektromos fűtésrendszert. Így is tettem, pár héten belül jelentkeztek a cégtől, időpont egyeztetés céljából, nagyon rugalmasan kezelték az időpontokat, hozzám mindvégig igazodtak. A felújítás menetétől és annak előrehaladásától tettem függővé, hogy mikor is tudnak az ő szakembereik kezdeni. Szerencsére nagyon vásárlóbarát módon alkalmazkodtak az igényeimhez, és így találtunk egy mindenki számára megfelelő időpontot.

A megbeszélt és lefixált időpontban a szakemberek meg is érkeztek, és nekiláttak a munkafolyamatoknak. Látszott rajtuk, hogy mennyire elhivatottan és szakszerűen végzik a munkájukat. Nem volt kétségem, hogy gyorsan és maximális szakmaisággal fognak végezni a beszereléssel és beüzemeléssel. Olyanok voltak a beszerelő szakemberek, mintha ott sem lettek volna a felújítás egyéb más fázisával foglalkozókat nem zavarták, és tudtak egymás mellett, szinkronban haladni a munkával. Ami nem lett volna a feladatuk még azt is elmagyarázták, hogy hogyan is működik az én elektromos fűtésem, hogyan kell beállítani, hogy a legjobb teljesítménnyel a legjobb hőfokot elérjem. Örülök neki, hogy az elektromos fűtés véleményekre hallgatva, ezt a fűtési módot választottam, azóta is nagyszerűen üzemel.