Egyik nap hallom, hogy anyám fenn hangon szól. Ezt a hangszínt ismerem, ilyenkor valami rosszat tettem, ezért számonkérésre kell számítanom. Már lesütött szemmel mentem be a szobába, még akkor is, amikor tudtam, hogy most épp semmit nem lehet rám kenni. Amikor beérek anyám a gép előtt áll és ujjal mutat a keresőbe beírt kulcsszóra. Majd fenn hangon mondja; – Jajj fiam, még csak 15 éves vagy, nyugodtan ráérnél még ezzel foglalkozni, nem kell elkapkodni. Nem értem a korodbeliek miért akarnak egyből felnőni és felelőtlenül belevágni mindenben. Aztán csak jönnek a kellemetlenségek, mert fél információval csináltok mindent. De bármi is legyen kérdés, gond, bánat, tudd, hogy mindig fordulhatsz a szüleidhez! –

Hirtelen nem tudtam mit is mondjak, annyira meglepődtem. Nem nagyon értettem a szitut, a keresőbe csak annyi volt írva, hogy gumi kereső. Egyik haverommal keressük azt az oldalt, ahonnan a legkedvezőbben és leggyorsabban tudunk autógumit rendelni. Mivel nemsokára meg lesz cimborám jogsija, és ezért szülei megajándékozzák egy autóval, már keressük a menő abroncsokat, amit majd ráteszünk. Jó lenne nagy ritkán a suliba is autóval menni, biztos imponálnánk az autóval és a trendi gumikkal a csajoknak. Tehát mondtam édesanyámnak, hogy nem tudom mi a gondja, de a gumi kereső keresések, a legjobb abroncs megtalálása végett van. Le is entereztem, hogy megnézze, milyen találatok jönnek elő és az elsők közt rá is nyomtam egyre. A gumidiszkont.hu weboldal jött be, és mutattam édesanyámnak, hogy pontosan ilyen remek oldalt, oldalakat keresgélünk, hogy összehasonlítsuk az árakat.

Láttam, hogy anyám megnyugszik. Majd nevetni kezdett és mondta, hogy ne haragudjak, azt hitte óvszerre keresek, mert már biztos érdeklődöm a lányok után… Mondtam, hogy az olyan dolgokat megoldom magam, de ha valami segítségre lenen szükségem, feltétlenül szólok neki, vagy apámnak. Mivel minden szülő ezt szeretné hallani, ő is megnyugodott, és hagyott tovább böngészni autógumikat.

Egyébként nem igazán keresgéltem tovább, mert ez az első találat annyira ideálisnak tűnt, mind a szállítási, mind a fizetési feltételek kifogástalanok voltak. Plusz, a gumik is vadonatújjak, mert nem foglalkoznak használt abroncsokkal! Tehát, inkább tovább küldtem haveromnak, hogy csekkolja le az oldalt és inkább elkezdtem online játszani.