A középiskolában nagyon sok érdekes dolgot tanulhat meg az ember. És nem csak a tanároktól, nem csak a könyvekből, hanem egymástól is egyaránt. Hiszen a pletykák gyorsan terjednek és igen, gyakran előfordul, hogy sok érdekes, a valóságtól pedig igen elrugaszkodó tényeket, történeteket hallhatunk valakitől és valakiről. A tinik már csak ilyenek, sokat pletykálnak. Én ne nagyon szeretem ezt a dolgot, mert szerintem hasznosabban is tölthetnénk az időt, mint egymás kibeszélésével. Ebből nem megy semmire az ember. Ha valós, biztos tényeket akar megtudni, akkor inkább nézzen fel egy tiniknek szóló hírportálra, ahol egy fiatal, közép, vagy esetleg általános iskolásoknak való cikkeket láthat, olvashat az ember.

Ha viszont mégsem köt le minket annyira ez a dolog, akkor ajánlom mindenki figyelmébe, hogy például beszélgessen a tanáraival. Bár gyakran nem olyan izgalmas dolgokról mesélnek, mint a már említett tiniknek való hírportálok, vagy az esetleges pletykák, de igen sok aktuális és izgalmas dolgot is megtudhatunk tőlük. Mint például, hogy manapság mennyi a díja egy ingatlan értékbecslésének. A történelem tanáromról azt kell tudni többek között, hogy nem csak a történelemmel, háborúkkal, helyszínekkel és évszámokkal van tisztában, hanem az ingatlanok világában felmerülő számokkal is, azaz az ingatlan értékbecslések díjával. A fejében ilyen információk is elbújtak. A minap pont erről beszélgettem vele az ebédszünetben. Valahogy jobban lekötött, mint a menza kaja, mert az sajnos már megszokott módon, így most se volt a legjobb. De mindegy is, mert ez esetben a megszerzett tudással táplálkozta. Egyébként nem kell megijedni, ha egy pletyka révén bármit is hallottál volna az értékbecslés díjáról, akkor elárulhatom, hogy nem úgy van. Szó sincs semmiféle horror árakról. Ha a tiszta valóságot szeretnéd megtudni, akkor szakember, hozzáértő véleményét kérd ki, vagy a jó öreg történelem tanáromét. Egyébként nem olyan idős az illető, mint, ahogy az öreg jelző esetleg sejtetné.

Talán furcsa lehet, hogy egy tanár miért van ennyire otthon a témában. Az ok nem más, minthogy nem rég segített a szüleinek a költözésben. Vettek egy szép belvárosi lakást és a régit pedig el akarják adni. Ez az ügy még mindig folyamatban van. E dolog kapcsán kezdett el kutakodni a tanár úr, hogy mennyit is érhet a régi, szülei által eladó sorra került ingatlan értékbecslésének a díja, meg persze magának az ingatlannak mennyi lehet az értéke. Most már ezekkel az információkkal én is tisztában vagyok. Bár a szüleim nem terveznek költözni mostanában, legalábbis tudtommal nem és én sem, de azért jó tisztában lenni néha egészen különleges dolgokkal is,és most nem arra gondolok, hogy Jani és Zsani milyen különleges kapcsolatot ápolnak a tini hírportál és a pletykák szerint, hanem kész tényekkel. Nem tudhatja az ember végül is, hogy mikor hozza úgy az élet, hogy neki is szüksége lesz a saját házát felbecsültetnie és akkor már el tud indulni egy bizonyos árból, mert egyszer a történelem tanárja mesélt neki arról, hogy mennyi az értékbecslés díja. Hát igen, talán majd Honfoglalóban is megkérdezik és akkor a váram és megyéim megvédése érdekében muszáj lesz tudnom a választ.