Lehet-e bármi olyan menő egy tini lány szemében, mint egy motoros srác?

Anyuka szemszögből a legveszélyesebb kísértés, de ha nagyon korrektek akarunk lenni, nekünk is nagy fixációnk volt a motoros srácok iránt anno, az apa előtti időkben. Így kézenfekvően el kell fogadnunk, hogy a lányaink is rajonganak ezekért a vad motoros fickókért, ha tetszik, ha nem.

A lányomnak is természetesen egy motoros srác a fiúja, nincs ezzel mit tenni, még az a szerencsénk, hogy viszonylag értelmes kölyök, nem egy fennhéjázós tuskó, lehet vele beszélni.

Az elején persze mi is tiltottuk a motorozást a kislányunknak, de rájöttünk, hogy ezzel csak azt értük el, hogy titokban csinálták. És az ugyebár, még rosszabb, mint ha nyíltan, a tudtunkkal tették volna, ezért átértékeltük a dolgot, és beleegyeztünk abba, hogy együtt motorozzanak azzal a feltétellel, hogy megfelelő motoros felszerelést viselnek mind a ketten.

Na, persze ez zsebpénzből nehezen megoldható, ezért anyagilag is meg kellett támogatnunk a projektet, és ha már mi fizetjük, utána is jártunk, hogy melyik az a felszerelés, ami a legbiztonságosabb, de mégis csinos, elvégre mégis csak egy kamasz lányunk van, aki nem ölt magára akármit.

Néhány óra kutakodás után rábukkantunk egy magyar motoros márkára, a Sixgerre, és egyből bele is szerettünk mindannyian.

Ami a legjobban tetszett nekünk a felszerelésből, az a motoros csizma, ami annyira csinos, hogy én is, mint aki életébe nem ült motoron, kedvet kaptam hozzá, hogy megvásároljam. De a szépségen kívül, a fő szempont a biztonság, és ebben sem marad el egyáltalán batár testvéreitől. Protektoros, bélelt és jó kiképzésű, tehát a célnak tökéletesen megfelel.

A Shox üzletében lehet a legegyszerűbben megvásárolni, így egy szombat délután elmentünk együtt és megvettünk egy helyen ott mindent, ami csak kellett. Hogy teljes legyen az összhang, igyekeztünk minden darabot ebből a márkából választani.

Így lettünk mi ellenségből egy csapásra a világ legjobb fej szülei. Persze az aggodalmunk továbbra is fennáll, de legalább a gyerek már nem érzi szükségét a hazudozásnak, mi pedig tanuljuk folyamatosan az elengedést, ami egy szülő talán legnehezebb feladata az életben.